původ kyselin
Původ kyselin, překyselení
- Maso a masné produkty - kyselina močová
- Vepřové maso - kyselina sírová a kyselina dusičná
- Cukrovinky, cukr, produkty z bílé mouky - kyselina octová
- Sladidla - kyselina mravenčí
- Nealkoholické nápoje (slazené) - kyselina fosforečná
- Káva, černý čaj, červené víno - kyselina tříslová
- Léky mírnící bolest (analgetika) - kyselina acetylosalicylová
- Nadměrné přetěžování svalů - kyselina mléčná
- Nedostatek pohybu - kyselina uhličitá
- Stres, zlost - kyselina solná
.... a z toho vznikající usazeniny, krystaláty ve formě
kamení, dny, tedy fosilnění a vznik zánětů...
.... tyto jsou pak potřeba nějakou dobu rozpouštět a
vylučovat a samozřejmě pokud možno